IEDERE WANDELING IN DE NATUUR LEVERT JE VEEL MEER OP DAN JE ZOEKT.

–JOHN MUIR

Veel mensen houden van de natuur, spenderen graag tijd in het bos, of gewoon in de tuin, om tot rust te komen. Intuïtief voelen we dat de natuur een fijne plek voor ons is om te vertragen, te aarden of te onthaasten.

In de tuinen van Ginoles les Bains, in het zuiden van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën, kan jij jezelf de ruimte geven om in contact met de natuur tot rust te komen. Vanuit stilstaan en reflecteren kan je inzichten verwerven, tot jezelf komen en je wortels verstevigen. In beweging herwin je energie en kom je tot herstel, zodat je weer verder kan.

Recent wetenschappelijk onderzoek laat ons zien dat het bewust opzoeken van natuurelementen onze gezondheid werkelijk verbetert. Steeds meer dokters schrijven dan ook “natuur” voor op doktersvoorschrift, niet alleen als preventie maar ook als medicijn.

In Japan bijvoorbeeld wordt al decennialang Shinrin-yoku beoefend, ook wel “bosbaden” genoemd. Simpel gezegd is bosbaden mindful door de bossen wandelen. In alle rust een poosje vertoeven in een bosrijke omgeving of in een onberoerd stukje natuur. Je gebruikt hierbij al je zintuigen om zo de natuur ten volle te ervaren. Bosbaden vermindert je stressniveau en versterkt je immuunsysteem. Het heeft gunstige effecten op je hormoonhuishouding, je zenuwstelsel en je hart.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door een diepe relatie met de natuur aan te gaan we ook de verbinding met onszelf kunnen versterken. Zo ervaren we opnieuw meer contact met onze gevoelens en gedachten en kunnen we verbinden met anderen.

Tuinen worden al sinds de oudheid erkend als herstellend. Je in een juiste omgeving bevinden helpt om innerlijke kalmte te bereiken die nodig is om krachtige of ontregelende gevoelens te verwerken. Een tuin geeft je die beschermende fysieke omgeving en helpt je om je gevoel van mentale ruimte terug te vergroten. In de natuur kan je de nodige rust ervaren zodat je jouw eigen gedachten kan horen, begrijpen en er zorg voor kan dragen.

DE RIJKDOM DIE IK BEREIK KOMT VAN DE NATUUR, DE BRON VAN MIJN INSPIRATIE.

— CLAUDE MONET

Door bewust te kiezen om met je handen in de aarde te wroeten en actief in de tuin te werken, creëer je een interne (mentale) vrijheid om dingen uit te zoeken en te verwerken.

Tuinieren helpt je op een actieve en zintuiglijke manier je geest tot rust te brengen en te ontspannen. Het klaart het geroezemoes van concurrerende gedachten in je hoofd op terwijl de onkruidemmer volloopt. Sluimerende ideeën of spontane gedachten krijgen vorm doordat jij naast de fysieke activiteit ook je geest tuiniert.

Ook wandelen in de mooie tuinen of in de omliggende berglandschappen kan je helpen om je terug meer te verbinden met datgene wat in je leeft aan gevoelens en gedachten. Zo kan elk stapje leiden tot het begin van inzicht of verandering.

Naast wandelingen maken, rusten of tuinieren kunnen we op jouw vraag ook ruimte maken voor een inzichtgevende oefening of een verhelderend gesprek, waarbij ik je vanuit mijn expertise handvaten aanreik.

In Ginoles Les Bains kan je rustig op jezelf of gezellig met z’n tweeën verblijven.

Albizia: Is een gelijkvloers rolstoeltoegankelijk appartement waarin je kan verblijven. Het werd genoemd naar de Perzische slaapboom die aan de ingang van het appartement pronkt. Chinese kruidkundigen noemen de Perzische slaapboom ook wel ‘Herbal Prozac’. Hij dankt deze naam aan de geneeskrachtige werking van de bloemen en bast van de boom die werken als een natuurlijk antidepressivum. Zo is hij gekend als de “boom van collectief geluk”. Door zijn schoonheid brengt hij ook vreugde in het leven. 

Je beschikt in het appartement over een living met zicht op de tuin, keuken, badkamer met douche, lavabo, bidet en toilet en een slaapkamer met dubbel bed.

DOOR STORMEN WORTELEN BOMEN DIEPER.

— DOLLY PARTON

Trachycarpus fortunei: Is een afzonderlijke studio in de tuin waarin je kan verblijven. De studio werd genoemd naar de Chinese waaierpalm die veelvuldig groeit in onze tuinen. De Chinese waaierpalm staat er om bekend een sterk vermogen te hebben om in veranderlijke omstandigheden te overleven. Het tolereren van verschillende groeiomstandigheden en zichzelf kunnen aanpassen aan veranderingen ten gunste van diens toekomstige leven zijn krachten van de Chinese waaierpalm.

Je beschikt in de studio over een kitchenette, douchekamer met lavabo en toilet en een living met dubbel bed.

Er is een zwembad in de tuin. Wifi, haardroger, ijskast, koffiezet en waterkoker zijn in beide accommodaties aanwezig. Er is mogelijkheid tot het gebruiken van een wasmachine en droogkast. 

Indien gewenst kan je ontbijt bestellen. In verschillende horecazaken kan je  lekker gaan eten of eten uithalen. 

Op wandelafstand kan je een bakker, beenhouwer, apotheker en kruidenierszaak vinden. In het nabijgelegen stadje Quillan kan je meerdere winkels en horecazaken vinden. Op woensdag en zaterdag is het markt in Quillan.

Voorafgaand aan een eventueel verblijf spreken we elkaar eerst via Zoom voor een online kennismakingsgesprek waarin we jouw vragen, noden of wensen verkennen en samen uitzoeken of een verblijf in Ginoles Les Bains is waar jij naar op zoek bent.

Mocht je na het lezen van dit alles zin hebben om actief ruimte te creëren voor jezelf of elkaar, om (samen) in de natuur aan de slag te gaan met datgene wat in je leeft, contacteer ons dan via het contactformulier. We plannen dan samen een online kennismakingsgesprek in en bespreken alle verdere details van een eventuele boeking.

Contacteer ons gerust voor meer informatie over de tarieven van een verblijf.

Je kan ons bereiken met de trein of het vliegtuig tot in Carcassonne, waar je vervolgens de trein of bus kan nemen naar Quillan.

Wees welkom! 

Ginoles les Bains nu
Ginoles Les Bains vroeger